Stoppafusket.nu – Detta är nyheter.

Mac & Hamzic

Mac & Hamzic startade 1986 och registrerade sig för F-skatt 1 januari 1994.Bolaget skall bedriva kioskverksamhet, gatukök, åkerirörelse och fastighetsförvaltning samt bedriva därmed förenlig verksamhet. Fram till och med 2008 bedrev Mac & Hamzic sin transportverksamhet med anställd utländsk personal. Företaget bröt då både mot arbetstidslagen och kollektivavtalet. Berättelser från tidigare anställda chaufförer och utdrag från Polisens förundersökningsprotokoll visar att arbetsveckor på upp till 80- 100 timmar inte var ovanligt. 2009 ”förvandlades” de anställda chaufförerna till enmansföretagare. De skall själva betala skatt och sociala avgifter i hemländerna.
Men det här stämmer inte med skattelagstiftningen. Eftersom chaufförerna inte arbetar självständigt, de har bara en uppdragsgivare och inte egna lastbilar – är de att ses som anställda. Vilket då innebär att sociala avgifter och skatt för chaufförerna skall betalas av Mac & Hamzic… i Sverige.
Mac & Hamzic är det första svenska företag som hamnar på Stoppafuskets svarta lista.
Värnamo Nyheter gjorde en djupgående granskning av företaget i en artikelserie signerad av reporter Thomas Lundh. Granskningen visar en skrämmande verklighet inom transportbranschen.
Stoppafusket har gjort en sammanfattning av de olika artiklarna.
För att läsa sammanfattningen klicka här

Exit mobile version