Stoppafusket.nu – Detta är nyheter.

Inga Fora-avgifter för Atlancos arbetare på Filbornaverket

Filbornaverkets utländska arbetare blir utan tjänstepension på gamla dagar. Detta för att deras arbetsgivare Atlanco Cyprus inte betalat in de kollektivavtalade Fora-avgifterna. Det är NCC Construction som bemannar Filbornaverket med arbetare från Atlanco Cyprus.

NCC har under flera år använt sig av den skandalomsusade bemanningskoncernen Atlanco/Rimec. En koncern som har en uppsjö av företag runt om i Europa. Och det verkar som att NCC har svårt att hålla reda på vilket företag det använder på sina olika projekt.
Frågan är om inte Atlanco/Rimec koncernen själv har svårt att hålla reda på sina bolag.

Atlanco Cyprus
NCC Construction har uppgett skriftligt till Stoppafusket att det är arbetare från Atlanco Cyprus ltd som jobbar på Filbornaverket. (Klicka här och se NCC:s skriftliga svar). Ett företag som inte alls är registrerat i Sverige och inte betalar skatt och sociala avgifter för sina anställda.
Arbetet på Filbornaverket har varit igång sedan juni 2010 och enligt NCC har Atlanco Cyprus ltd kollektivavtal med Byggnads. Det innebär att företaget måste betala de kollektivavtalade Fora-avgifterna, där tjänstepension ingår. Men det finns inte en enda krona inbetalt. 

Rimec Cyprus
Byggnads Syd har fått andra uppgifter av NCC Construction. Det skulle vara Rimec Cyprus ltd som bemannar Filbornaverket. Som Stoppafusket tidigare berättat har det företaget inte F-skattsedel, är arbetsgivarregistrerat men inte betalt några arbetsgivaravgifter eller skatt för sina anställda här i Sverige. Däremot har det här företaget betalat Fora-avgifter  – och det rör sig om miljonbelopp.  Rimec Cyprus ltd är det bolag som Skatteverket förgäves försökte komma i kontakt med när verket gjorde en revision på Atlanco/Rimec för åren 2006-2008. Brevet som Skatteverket skickade till företagets adress kom tillbaka med noteringen ” okänd adressat”. 

Anna-Lena Norberg
Stoppafusket har tidigare skrivit till det advokatkontor som ägaren till Atlanco Rimec Group, irländaren Michael O Shea,  är skriven på  för att komma i kontakt med honom och få kommentarer. Ännu har Stoppafusket inte fått något svar från advokatfirman.

Tidigare artikel om Filbornaverket
Vit eller svart arbetskraft på Filbornaverket?

Tidigare artiklar om Atlanco/Rimec
NCC använde svart arbetskraft

Hissmofors – vitt eller svart?

NCC gör allt för att få maxprofit

Portades från bygge av kärnkraftverk i Frankrike

Atlanco i Finland – bröt mot avtal och lagar

Atlanco/Rimec utreds i Tyskland

Atlanco/Rimec drar in miljarder på sin verksamhet 

Exit mobile version