Det har kommit till min kännedom att skogsföretagare utsatts för påtryckningar och riskerar förlora kunder för att de tros vara sponsorer av Stoppafusket.nu.

Stoppafusket.nu gräver och skriver om oseriösa utländska företag och dess svenska kunder. Det handlar alltså om granskning av utländska företag som inte följer lagar och avtal.
Hur kan då Stoppafusket.nu uppfattas som ett hot? Vill man inte att lagar och avtal skall följas inom skogsbranschen? Den enda förklaringen jag kan hitta är att man själv inte har rent mjöl i påsen. Att man vill promota fusket. Fuska Mera!

Det har också kommit till min kännedom att företagare försökt avkräva av fackliga företrädare att öppet ta avstånd från mig som person och från Stoppafusket.nu.

Jag har varit journalist i 20 år och aldrig har jag stött på något liknande. Det här för tankarna till det gamla Sovjetunionen där medborgarna riskerade sin framtid om de tänkte, tyckte och agerade självständigt. Det för också tankarna till rena maffia-metoder.

Vi lever i Sverige. Ett land som är demokratiskt. Vi har yttrandefrihet och vi har tryckfrihet. Stoppafusket.nu är ett media på internet och är grundlagsskyddad. Jag som driver Stoppafusket.nu och är ansvarig utgivare heter Anna-Lena Norberg. Jag är frilansjournalist och har enskild firma.
Det förekommer rykten som gör gällande att företagare äger delar av Stoppafusket.nu. – vilket är en omöjlighet. Det skulle innebära att man äger mig som person och som journalist.

Verksamheten på Stoppafusket.nu stöttas av bidragsgivare, som i rådande klimat vill vara anonyma. Idén om att driva sajten med bidragsgivare har jag tagit från Wikileaks.

Jag driver den här sajten för att jag ser hur de utländska oseriösa bemanningsföretagen utnyttjar människor från fattiga länder. Hur de genom att inte följa lagar och avtal slår ut seriösa företag i Sverige. Hur de på så sätt späder på den svenska arbetslösheten. Arbetslösa som när de hamnat i Fas 3 arbetar utan lön. Som resultat späds främlingsfientligheten på och Sverigedemokraterna får allt fler anhängare. Det är mitt motiv.
Vad är ert motiv till att utsätta människor för påtryckningar när ni misstänker att de har kontakt med mig?

Idag gör jag det osannolika. Jag skriver ett ”intyg” till en företagare om att han inte är sponsor av Stoppafusket.nu som han kan visa upp för sina kunder. Ett ”intyg” som till punkt och pricka är sant. Företagaren har aldrig stöttat Stoppafusket.nu

Anna-Lena Norberg – ansvarig utgivare av Stoppafusket.nu


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här