För att fackföreningsrörelsen effektivt ska kunna stoppa de utländska oseriösa företagen krävs kunskap. Därför finns nu en speciell handbok för fackföreningar i konsten att granska utländska företag.

De utländska oseriösa företagen skaffar sig ett ”körkort” för att kunna verka i Sverige. En del av körkortet är att skaffa sig kollektivavtal. Ett avtal som man bryter mot på alla möjliga sätt.
I handboken får du kunskap om hur du kan avslöja företagen och vad fackföreningar bör tänka på.

Handboken kan enbart köpas av fackföreningar, antingen centralt eller av enskilda avdelningar. Man köper rättigheten att använda den inom fackföreningen eller av avdelningen. För prisuppgift kontakta Anna-Lena Norberg, mobil: 0707-65 88 16. Lämpligt är att knyta köp av handboken till en 2-4 timmars föreläsning/undervisning.  Möjlighet finns också för fackföreningar att under längre tid få handledning i granskningen av utländska företag.

Handboken levereras som pdf-fil. Detta för att man lätt ska kunna göra uppdateringar när något har förändrats när det gäller lagar med mera.

I reportageboken De nya trälarna finns en förkortad version av handboken mer lämpad för privatspanare, journalister, inköpare med flera.

 

På fotot: journalist Anna-Lena Norberg som skrivit handboken. Fotot är taget av Sahin Gur.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här