Sia Connected startade 2006 i Lettland men har sin enda verksamhet i Sverige. 2011 hade företaget en omsättning på ungefär 3,2 miljoner kronor. Sia Connected har hängavtal med Byggnads men betalar bara 15 kronor i timmen till sina lettiska arbetare. Kollektivavtalet ses som “juridisk formalia”.
Klicka här för att läsa hela artikeln om Sia Connected.

Uppdatering 18 februari 2015:
Skatteverket gjorde senare en revision på Sia Connected för åren 2012 och 2013. Men innan någon räkning hann gå till företaget, gick det i konkurs 15 september 2014. Istället gick räkningen på arbetarnas skatt till arbetarna själva. Eftersom summorna är så pass höga har jobben i Sverige för Sia Connected i förlängningen inneburit havererade liv.

Klicka här för att läsa artikeln. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här