Text skriven 2011
Företaget startades i Lettland 17 december 1997. Ägare för bolaget är Bruno Francis Kroll från Holland. Enligt företagets egen årsredovisning hade företaget verksamhet i Sverige 2009. Se företagets resultaträkning.
Trots detta är inte Sia HMTL registrerat för F-skatt och svenskt organisationsnummer saknas. Inga sociala avgifter eller skatt har betalats i Sverige, inte heller några Fora-avgifter ( i Fora-avgifter ingår bl.a. olycksfallsförsäkring och tjänstepension). Företaget har dock slutit kollektivavtal med Transport.
2010 skrev Södra Skogsägarna kontrakt med Silvano AB för timmertransporter. Silvano AB i sin tur använder chaufförer från Sia HMTL. Enligt uppgift rör det sig om tio chaufförer. Men enligt HMTL:s egen årsredovisning (för 2008 och 2009) finns enbart tre anställda i företaget.
Företagets omsättning för 2009 låg på motsvarande 1,72 miljoner kronor och företaget betalade in enbart motsvarande 18 600 kronor i sociala avgifter – i Lettland.
HMTL har inte några lastbilar, däremot finns tre personbilar och en släpkärra registrerat på företaget.

Kommentarer från Sia HMTL: Stoppafusket.nu väntar på kommentarer
Kommentarer från Silvano AB: Stoppafusket.nu väntar på kommentarer
Kommentarer från Södra Skogsägarna: Stoppafusket.nu väntar på kommentarer

 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här