Något händer i Sverige idag som krossar det land vi känner. Inhemska företag går omkull när de utsätts för konkurrens av  oseriösa utländska företag. Den inhemska befolkningen blir arbetslös då man hellre använder trälar som jobbar under vidriga förhållanden. Hur vi skall få stopp på jobbtrafficking och den ökande svarta/gråa ekonomin är den viktigaste framtidsfrågan.
Stoppafuskets ansvarige utgivare Anna-Lena Norberg har haft ett stort antal föreläsningar genom åren. Efterfrågan efter föreläsningar har ökat hela tiden. Här är några som anlitat Anna-Lena Norberg som föreläsare: Nätverket inom landsting och kommun mot korruption, Göteborgs stads upphandlare, Gnosjöandans Näringsliv+If Metall+ ABF, Runö Kursgård,  olika fackföreningar med flera. Föreläsningarna som hållits har varit från 1-3 timmar.

I föreläsningen ingår bland annat de utländska företagens tillvägagångssätt, de olika fuskvarianterna som finns, spridningen i Sverige av oseriösa utländska företag, hur man kan räkna ut de utländska arbetarnas löner med mera. Även frontskeppet för den fria rörligheten, Laval, ingår i föreläsningen. I föreläsningen får man också ta del av utländska företags årsredovisningar och anställningskontrakt. I föreläsningen ingår också en genomgång av EU:s regler kring sociala avgifter och en del av skattelagstiftningen. Fotot är tagit från föreläsningen i Växjö (arrangör Folket i Bild). I föreläsningen visas sambandet mellan jobbtrafficking/arbetslösheten och med den ökande främlingsfientligheten i Sverige.

Redan nu bokas föreläsningar till hösten – så var ute i god tid! Priset för föreläsningen beror på hur lång restid det är.

Det finns också möjlighet att boka utbildning i konsten att gräva i utländska företag. Då lär du dig bland annat hur du granskar olika utländska företags årsredovisningar. Utbildningen är på ungefär två dagar.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här