Snart är almanackan full när det gäller föreläsningar under våren. Har ni funderat att boka in en föreläsning för våren är det hög tid att göra det nu. Funderar ni på att ha föreläsning under hösten är det också bra att ni hör av er i god tid. Den tid som finns för föreläsningar är begränsad.

Om föreläsningarna
Föreläsningarna är allt från 1-3 timmar, beroende på vad ni vill ha. Det är Anna-Lena Norberg, ansvarig utgivare av Stoppafusket och en av författarna till boken De nya trälarna som föreläser.
I föreläsningen ingår bland annat de utländska företagens tillvägagångssätt, de olika fuskvarianterna som finns, spridningen i Sverige av oseriösa utländska företag (ofta med svenska ägare), hur man kan räkna ut de utländska arbetarnas löner med mera. Även frontskeppet för den fria rörligheten, Laval, ingår i föreläsningen. I föreläsningen får man också ta del av utländska företags årsredovisningar och anställningskontrakt. I föreläsningen ingår också en genomgång av EU:s regler kring sociala avgifter och en del av skattelagstiftningen. Fotot är tagit från föreläsningen i Växjö (arrangör Folket i Bild). I föreläsningen visas sambandet mellan jobbtrafficking/arbetslösheten och den ökande främlingsfientligheten i Sverige.

Priset för föreläsningen beror på hur lång restid det är.

Här är några av de som anlitat Stoppafusket för föreläsning genom åren: Nätverket inom landsting och kommun mot korruption, Göteborgs stads upphandlare, Gnosjöandans Näringsliv+If Metall+ ABF, Runö Kursgård,  olika sammankomster för Socialdemokraterna, Sveaskog, Sveriges Åkeriföretag, LO, olika fackföreningar, med flera.

En förkortad version av föreläsningen, i form av ett tal, hölls på engelska i Bryssel för Socialists & Democrats i EU-parlamentet.

Det finns också möjlighet att boka utbildning i konsten att gräva i utländska företag. Då lär du dig bland annat hur du granskar olika utländska företags årsredovisningar, hittar utländska databaser, vad som är specifikt för de olika länderna, vad som ska kontrolleras i Sverige med mera. Utbildningen är på ungefär två dagar. Även när det gäller utbildningar är det väldigt viktigt att vara ute i god tid.
Utbildningar har gjorts (och görs) vid ombudsmannautbildningen vid Runö Kursgård och för olika regioner inom Byggnads, bland annat Byggnads Småland Blekinge

Ring Anna-Lena Norberg: 0707-658816 för prisuppgift och bokning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här