Alliansen och SD röstade emot att arbetare som jobbar i Sverige ska ha lika lön. Det är alltså fortsatt helt okej att gästarbetare tjänar en bråkdel av vad svenskar gör. Helt okej att våra skattepengar går till lönedumping i offentlig upphandling. För det är just det de har röstat för.

EU har en massa lagar som ska se till att allt fungerar i samband med den fria rörligheten. Men om man inte följer dem i Sverige, inte ens röstar för att vi ska följa dem. Ja, vad sjutton blir resultatet då, tror ni?
Jag trodde partierna hade lärt sig av Brexit. Jag var i Storbritannien nått år innan folkomröstningen och redan då fanns en oro för ett Brexit för arbetarna hade fått nog av lönedumpingen mot gästarabetare. För så här är det: Arbetare kommer inte stå stillatigande och se hur deras arbetskamrater utnyttjas å det grövsta och hur de själva antingen blir arbetslösa eller får sänka sina löner. Företagare kommer inte heller stå stillatigande och se jobb efter jobb försvinna till skattefuskande, lönedumpande utlandsregistrerade företag.
Enligt Pia Bergman på Skatteverket (Hon är samordnare för Skatteverkets granskning av grov ekonomisk brottslighet) är det flera hundra tusen gästarbetare i Sverige. Vi talar alltså inte om småpotatis. Det här är stora grejer. Stora pengar.
Jag trodde också partierna hade lärt sig av ”grab-her-by-the-pussy-presidentens” valseger i ett numera helt polariserat USA. När man gör bedömningar och när man röstar måste man ha med alla aspekter och hålla tungan rätt i mun. En sak som är bra att tänka på är folket. Är inte politikerna med folket – så är de emot.
Folket kommer inte vilja EU mer. De är så vansinnigt trötta och förbannade på hur Sverige blivit efter EU och krav på Swexit kommer komma som ett brev på posten.

Läs gärna våra artiklar på www.stoppafusket.se där vi under sju års tid avslöjat företag som lönedumpar och deras kunder. 

Anna-Lena Norberg

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här