Text skriven 2010
Registrerat som ett friskvårdsföretag i Rumänien 2006. Ägaren är, enligt egen utsago, naturläkare. I Sverige, däremot, registrerades Pingala Prod 2008 som ett skogsvårdsföretag. Men korrektare är att beskriva Pingala Prod som ett bemanningsföretag vars huvudsakliga verksamhet är att skicka rumänsk arbetskraft till Sverige för att arbeta i skogen. Trots att företagets största verksamhet sker i Sverige betalar inte företaget några sociala avgifter eller skatt i Sverige.
Pingala Prod har också skrivit på hängavtal med GS (tidigare skogs- och träfacket). Trots det betalar företaget inte några Fora-avgifter. I Fora-avgifterna ingår bl.a. tjänstepension och olycksfallsförsäkring.

Kommentarer från företaget: “I have got this email from Mr. Silvestrovici family.Mr. Silvestrovici doesnt take care of our company business. So I answer you. Pingala have respected swedish regulations concerning work. Pingala had silviculture domain of activity activated at our authorities.
Pingala had at the beginning in 2006 main activity domain concerning health care. Mr. Silvestrovici is a nature doktor as you call him. Pingala have respected Swedish regulations concerning work.
I really think that everybody should respect the rules that are made. The Swedish authorities along with European authorities should make clear all these comunitary working rules so there are no misunderstandings like ones you suggest. Kind regards, Mihaela Moisescu”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här