Hyrlett och Maidbook. Ett lettiskt företag och ett svenskt. Men samma företrädare: Maris Sergejenko.
På Sveavägen 98 har företaget Maidbook sitt kontor. Det är ett företag som hyr ut hemstädning till kunder i Sverige. På sin hemsida gör man ett särskilt nummer av att priserna är väldigt låga: 119 kronor i timmen.
Lite kuriöst kan det tyckas, hyr företaget i ett hus som ägs av SAC (Svenska arbetares centralorganisation), som är en organisation som annars arbetar aktivt mot lönedumpning. Maidbook leds av samma man som driver bemanningsföretaget Hyrlett.
Jag har själv försökt få tag i Maris Sergejenko. Jag vill att han ska kommentera uppgifterna jag har om hans företag. Men han är svår att få tag i.
Hade jag fått tag i honom skulle jag bland annat ha frågat hur det är tänkt att Maidbook ska fungera ihop med Hyrlett. Hyrlett är registrerat i Lettland och Maidbook i Sverige. Fast Maidbook hade en omsättning på nästan en miljon 2010 så betalades det varken in moms, sociala avgifter eller inkomstskatter det året. I år har man betalat in lite drygt 30 000 kronor i sociala avgifter totalt (fram t.o.m oktober).  Vilket borde betyda att Maidbook inte har egna anställda utan hyr in sin arbetskraft. På företagets hemsida står det också: “Våra arbetare talar i regel inte svenska, men engelska”.
Maidbooks idé verkar vara att kunder i Sverige ska beställa sin hemstädning online, direkt på hemsidan.

Thomas Lundh

 Maidbook har releaseparty  för sin nya webbsajt 5 augusti 2011. I mitten Maris Sergejenko.

 

 

 

 

 

 

Den här artikeln är en artikel utav fyra.
Läs även:

Hyrlett betalade ingen moms – fick Rotavdrag 

Staten dumpar löner med Rotavdrag

Fakta om Hyrlettgruppen

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här