På svarta listan hamnar de företag som inte följer lagar, förordningar och avtal.

EU:s grundregler säger att arbetare skall omfattas av den socialförsäkring där de arbetar oavsett var de bor. Det innebär t.ex. att en lettisk byggnadsarbetare skall tillhöra vår försäkringskassa och få samma rättigheter som du och jag. Men det finns företag i mängd och parti som struntar i det här. Ibland betalar de utländska företagen (av och till med svenska ägare) de sociala avgifterna i hemländerna – och då gör man det utifrån en mycket låg lön (som i Sverige oftast döljs med falska anställningskontrakt med avtalsenlig lön). Ibland betalar företagen inte några sociala avgifter överhuvudtaget. Ibland trixar de till det extra med att göra arbetarna till egna företagare m.m. Det finns undantag till EU:s grundregel då sociala avgifter ska betalas i hemlandet men oftast uppfyller inte företagen kraven för undantag.

På svarta listan hamnar de företag, utländska företag som svenska, som på detta sätt inte följer lagar och avtal.
Granskningen pågår hela tiden och nya uppgifter och nya företag kommer läggas in kontinuerligt. Tipsa oss om företag!

FLAWIO SRL

PINGALA PROD

SIA PARE

SOONRICH S.R.O

SIA HYRLETT

SIA RENTAPRO

EKNA POLSKA

SIA HMTL

SIA WESTRA

SIA DAZI

MAC & HAMZIC

ATLANCO/RIMEC

SIA BILLIG ARBETSKRAFT

SIA CONNECTED

KATTEGATTS MÅLERI & BYGG

PILGRIM

CONWELL OCH STEELFIXER

GN-KNIT

SIA SILI JI

SIA APM

DRAWBRIDGE S.R.O

LEIF SÖRENSEN TANKTRANSPORT AB

ORANGEKONCERNEN

UAB KVALITETSSKOG BALTIJA, UAB EUROPOS MIŠKAS, KVALITETSSKOG I NORR

1 KOMMENTAR

  1. Har aldrig fått frågan om jag önskar kvitto efter betalning för arbete som jag beställt. Under många årstid så nu får det bli en anmälan . Anmälan är på FöretagetVätö Bil & Svets Porstigen 8 760 21 Vätö

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här